maandag, december 19, 2005

Innercity 2005 valt beetje tegen


VERNIEUWD INNERCITY OVERTUIGT NIET

Een kleiner aantal bezoekers, een vooruitstrevender programma en een grotere focus op de muziek. Het vernieuwde dancefestival Innercity in de Amsterdamse RAI van afgelopen zaterdag had alles in zich om een succes te worden. Toch werd het dat niet.

Innercity groeide in de afgelopen jaren uit tot een draak van een feest. Het bezoekersaantal steeg naar 45.000 en de decors werden steeds groter en gekker. Afgelopen jaar had het publiek genoeg van de enorme wachtrijen en het onpersoonlijke karakter van het evenement. Het bleef massaal weg.

Andere opzet
ID&T pakte hint goed op en gooide het dit jaar over een totaal andere boeg. Zaterdag was er plek voor 25.000 man, was het decor soberder en moesten stijlen als hardstyle en trance plaatsmaken voor opkomende stromingen als minimal techno en progressive house.

De nieuwe opzet overtuigde echter niet. De RAI is al niet Nederlands meest gezellige locatie, maar als de warme trancemuziek en de bijbehorende lasershows verdwijnen, dan blijft er nóg minder sfeer over. Gevolg was een nacht vol kale, kille beats tegen een weinig spectaculair decor.

Jammer
Het is jammer dat bij de drang naar vernieuwing ook de goede elementen van het oude Innercity zijn gesneuveld. Een visueel spektakel met een vernieuwd programma was misschien de juiste combinatie geweest.

Wat eens de grootste houseparty ter wereld was, zit in een diepe crisis. Daar heeft de laatste editie niets aan veranderd. ID&T heeft gegokt, en verloren. (AD)