vrijdag, juli 04, 2003

Iedereen in het wit



SENSATIONKOORTS IN DE KALVERSTRAAT

Kledingzaken in Amsterdam hebben zich dit jaar grondiger voorbereid op de twee Sensationfeesten dan vorig jaar. Met speciale muziek, zwartwitte etalages en een extra voorraad zwarte en witte kleding heeft de Sensationkoorts behalve bij partygangers nu ook bij kledingzaken toegeslagen.

Zaterdag vindt in de Amsterdam Arena de witte versie van de grote houseparty plaats, waar 37.500 in het wit geklede jongeren op af komen. Volgende week zaterdag is de beurt aan de zwarte Sensation. Een rondgang langs modewinkels in de Kalverstraat leert dat onder meer witte broeken schaars goed beginnen te worden.

Tafels vol
“We hebben echt veel meer witte broeken dan normaal verkocht”, zegt Signe Raska Hansen van Jack & Jones. In de zaak klinkt muziek van de vorige Sensation. Met een speciale tafel vol witte en zwarte kleding probeert Hansen klanten naar binnen te lokken. Even verderop bij Roxy zijn de witte polsbandjes, die dit jaar heel erg hip zijn, uitverkocht en zijn bijna geen witte broeken meer te zien.

Kledingwinkel Vet heeft extra zwarte shirtjes besteld, omdat die nauwelijks in de zomercollecties voorkomen. Verkoper Tommy Janmaat verwacht zaterdag de grootste toeloop. “Dan komen mensen van buiten Amsterdam ’s middags alvast naar Amsterdam om nog wat kleren te kopen.”, aldus Janmaat.

Strakke topjes trendy
Behalve de polsbandjes zijn beenwarmers, wijde linnen broeken en strakke topjes dit jaar erg trendy, vertelt Marlies Otten van Roxy: “En natuurlijk alles wat fluoriserend is, dat is mooi onder de blacklights. Neon armbandjes, parelkettingen.” Tot slot geeft ze nog een tip aan meisjes die overwegen een oude witte broek uit de kast te trekken: “Wat echt níet meer kan, zijn hoge stretchbroeken. Die zijn echt uit de mode.” (ANP)